Beslenme

BESLENME DOSTU OKUL PROGRAMI

“Beslenme Dostu Okul Programı”  ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflenmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında 21.01.2010 tarihinde imzalan protokol ile Beslenme Dostu Okul Programı ülkemizde başlatılmıştır.

Okulumuz da Sağlık Bakanlığı tarafından Beslenme Dostu programına uygun görülmüştür ve sertifikalandırılmıştır.

Yemek hizmetlerinin, sağlık ve beslenme koşullarına, öğrencilerimizin yaş ve gelişim düzeylerine uygun bir şekilde yürütülmesi, temel ilkemizdir.

Sabah kahvaltıları, öğle yemekleri ve ikindi kahvaltıları okulumuzun mutfağında, hijyen kurallarına uygun olarak hazırlanıp, öğrencilerimize hızlı bir şekilde sunulmaktadır.

Her yıl Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan Beyaz Bayrak hijyen denetimi ile okullarımız denetlenmektedir ve hijyen sertifikasını almaktadır.

Günlük olarak pişen yemeklerden sağlık tedbirleri nedeni ile numuneler alınmakta ve bu yemekler sağlık servisinin kontrolünde 24 saat sürecince saklanmaktadır

Anaokulunda sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı olmak üzere 3 öğün yemek verilmektedir. Bu menülerde küçük öğrencilerimizin sağlıklı gelişimlerini desteklemek amacıyla besin değeri yüksek yiyeceklerin seçilmesine özen gösterilmektedir.

Aylık yemek listeleri, gıda mühendisi tarafından hazırlanmakta olup, okul yönetimi tarafından incelenmektedir. Öneriler doğrultusunda gerekli değişiklikler yapıldıktan sonra listeler kesinleşmekte ve her ay web sayfasında yayınlanmaktadır.

Bu sayfa en son 2016-10-15 15:26:58 tarihinde güncellenmiştir.