Spor Etkinlikleri

Yüzme

Anaokulu çağındaki çocukların anatomik yapısına en uygun olan aynı zamanda fiziksel gelişimlerini bütünsel anlamda en çok destekleyen spor aktivitesi olan yüzme etkinliği sayesinde çocuklarda kas ve iskelet sistemi dengeli biçimde gelişir. Yüzme, çocuğun bedensel koordinasyonunu sağlamasına yardımcı olur, kol ve göğüs kaslarını canlandırır, metabolizmalarının hızlanmasına yardımcı olur, vücuda kuvvet ve zindelik kazandırır, bağımsızlık ve özgüvenini pekiştirir. Tüm bunların yanı sıra çocukların farklı öğrenme deneyimleri yaşamalarına olanak tanır. (Basınç –Karşı kuvvet-Kaldırma kuvveti v.b.) Anaokulumuzda yüzme sporu her hafta 2 saat olarak gerçekleştirilir. Yüzme havuzumuzun anaokulu binamızın içinde olması nedeniyle öğrencilerimiz, hava sirkülasyonuna maruz kalmadan yüzme aktivitesini gerçekleştirip sınıf ortamına dönebilmektedirler.

Beden Eğitimi

Anaokulumuzda beden eğitimi derslerinde bireyleri fiziksel, zihinsel, duygusal ve toplumsal yönleriyle bir bütün olarak yetiştirmek temel ilkemizdir.
Öğrencilerimizin gelişim özellikleri de göz önünde tutularak, onların bedensel, kişisel ve toplumsal yönden sağlıklı, mutlu, iyi ahlâklı ve dengeli bir kişilik sahibi, yapıcı, yaratıcı fertler olarak yetiştirilmelerini hedeflemekteyiz.

Öğrencilerimiz; beden eğitimi ve sporla ilgili temel bilgi beceri edinmeyi, vücutlarını tanımayı, kas ve eklem koordinasyonunu sağlayabilmeyi, motorik özelliklerini geliştirmeyi, doğru duruş alışkanlığı edinmeyi, ritim ve müzik eşliğinde hareketler yapabilmeyi, milli bayramlar ve önemini kavrayabilmeyi, temel sağlık kuralları ile ilgili bilgi, beceri, tavır ve alışkanlıklar kazanmayı, doğayı sevmeyi, temiz hava ve güneşten faydalanmayı, işbirliği içinde çalışma ve birlikte davranma alışkanlığını, görev ve sorumluluk alma, kendine güven duymayı, dostça oynamayı ve yarışmayı, kazananı takdir etmeyi, kaybetmeyi kabullenmeyi, spor araç ve tesisleri hakkında bilgi sahibi olmayı ve bunları gereği gibi kullanmaya özenli olmayı ve sporun insan hayatındaki öneminin farkına vararak yetişirler.

Bu sayfa en son 2015-10-14 09:25:09 tarihinde güncellenmiştir.