Satranç Etkinlikleri

Satranç dersi, öğrencilerimizin stratejik düşünme becerilerini geliştirmek ve zihinsel düzeylerini arttırmak amacıyla programımızda yer verdiğimiz önemli bir etkinliktir. Öğrencilerimiz, oyun boyunca etkin bir düşünme pratiği içindedir. Hamle düşünür, oyun kurgular, nasıl yanıt alacağını hesaplar ve bu canlı süreci oyun sırasında hep yaşar. Oyunda yüz yüze kaldığı ve kalacağı pozisyonlar olması nedeniyle istemediği sonuçlarla karşılaşmamak için dikkatini oyuna ve hamlelere yoğunlaştırmak durumundadır. Geleceğe dönük eylemleri ile oluşacak sonuçları hesap etmek durumundadır. Düşünen, değerlendiren, cesaretle karar alan, uygulayan ve sonuç alan çocuk, kendine güven kazanır. İşlerin kötü gittiği durumlarda hayal kırıklığına uğramamayı öğrenir. Yararlı bir değişiklik olabileceğini bekleme ve yeni çareler arama alışkanlığı edinir.

Bu sayfa en son 2015-10-10 14:10:25 tarihinde güncellenmiştir.