Portfolyo Çalışmalarımız

Portfolyo; öğrencinin yaşadığı sistem içinde öğrendiklerinden, ilgi ve becerilerinden, sanat çalışmaları ya da fen deneylerinden ve daha pek çok şeyden bazı örnekleri seçip anne-babasına kendi ağzı, aklı, yüreği ve bilgisiyle sunduğu ya da sergilediği bir süreçtir. Ayrıca öğretmenlerin, elde edilen verileri, gelecekteki eğitim hedeflerini daha gerçekçi olarak belirlemesine yardımcı olur. Anaokulumuzda uygulanan portfolyo uygulamaları ile öğrencilerimizi motive etmeye, öğrenme sorumluluğunu almaya, düşünmeye sevketmiş olmaktayız. Portfolyo değerlendirmeleri ile sonucun değil; bizleri sonuca götüren sürecin değerlendirilmesi sağlanmaktadır. Okulumuzda portfolyo uygulamaları 1.ve 2.dönemin sonunda gerçekleştirilmekte, bu değerlendirme için velilerimiz okula davet edilmekte, yaklaşık 10 dakika süren portfolyo sunumları ile çocuklarının gelişimlerini yakından görme ve çocuklarını değerlendirme fırsatı elde etmektedirler.

Bu sayfa en son 2015-10-10 12:17:59 tarihinde güncellenmiştir.