Gözlem Kayıtları

Gözlem kaydı tutmak; çocukların davranışlarını anlamak, öğrenme süreci ve gelişimleri hakkında doğrudan bilgi edinmek için kullanılabilecek yöntemlerden biridir. Her çocuğun sınıf içinden ve sınıf dışında, eğitim faaliyetleri süresince ve serbest zamanlarda gözlenmesi ve gözlem kayıtlarının tutulması, çocuğun gelişiminin değerlendirilmesi açısından önemlidir. Çocuklar, kendilerini yetişkinler kadar rahat ifade edemediklerinden, onları günlük etkinlikleri çerisinde gözlemlemek çocuk hakkında bilgi toplamak adına gerekli veriler sağlar. Gözlemler çocukların doğal ortamına, üzerinde çalıştıkları faaliyetleri ya da oynadıkları oyunu bölmeden ve gözlem yapılmadığından haberleri olmadan yapılmaktadır. Tutulan kayıtlar gerekli görüldükçe bireysel görüşmelerde velilere aktarılmaktadır.

Bu sayfa en son 2015-10-10 12:23:05 tarihinde güncellenmiştir.