Eko Okullar Programı

ULUSLARARASI EKO-OKULLAR PROGRAMI

Okulumuzda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için 2011-12 eğitim-öğretim yılından itibaren Eko-Okullar Programı uygulanmaktadır. Amacımız, öğrencilerimizin gelişimsel özelliklerine ve becerilerine uygun olarak hem çevresel konularda bilgi edinmelerini sağlamak, hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını (STK) çevresel konularda bilinçlendirmektir.

Eko-Okullar Programı, FEE destekli uluslar arası bir programdır ve okullara çevre eğitimi konusunda yol gösterici bir program sunmasının yanı sıra; program dahilinde yaptıkları çalışmalarda ve verdikleri çevre eğitimiyle üstün başarı sağlamış okullara Yeşil Bayrak ödülü de vermektedir. Yeşil Bayrak, uluslararası düzeyde tanınan ve saygınlığı olan, çevreye duyarlı okulu simgeleyen bir eko-etikettir

Okulumuz, Türkiye Çevre Vakfı (TURÇEV) tarafından 2011-12 ve 2012-13 öğretim yıllarında yaptığı çevre dostu çalışmaları sebebiyle 1 Haziran 2013 tarihinde yeşil bayrakla ödüllendirilerek, ilimizin ilk ve tek Yeşil Bayraklı okulu olmuştur. Okulumuz 2013-14 ve 2014-15 öğretim yıllarında yaptığı ‘Biyolojik Çeşitlilik’ konulu çalışmalarla ikinci kez yeşil bayrakla ödüllendirilmiştir.

PROGRAMIN FAYDALARI

Programın uygulanması, öğrencilere çevre konusunda olduğu kadar, yaşamları boyunca kullanacakları ve başarılarını etkileyecek alışkanlıklar kazandırır.

Bu anlamda öğrencilerimiz;

- bir grup üyesidir ve yeni bir kimlik geliştirir,

- grup çalışmasına alışır katılımcı bir yapı oluşturur,

- sorunları tanıma, çözüm üretme, ve tartışma becerisi geliştirir,

- inisiyatif kullanma, karar verme yeteneği gelişir,

- plan yapma, rapor yazma becerisi gelişir,

- tüketim alışkanlıkları değişir, savurganlık önlenir,

- doğal kaynakları koruma bilinci gelişir.

Bu sayfa en son 2015-11-19 14:55:58 tarihinde güncellenmiştir.