Anekdot Kayıtları

Anekdot kaydı tutmak; çocukların davranışlarını anlamak, öğrenme süreci ve gelişimleri hakkında doğrudan bilgi edinmek için kullanılabilecek yöntemlerden biridir. Her çocuğun sınıf içinde ve sınıf dışında, eğitim faaliyetleri süresince ve serbest zamanlarda gözlemlenmesi ve gözlem kayıtlarının tutulması bizin için çocuğun gelişiminin değerlendirilmesi açısından önemlidir. Çocuklar, kendilerini yetişkinler kadar rahat ifade edemediklerinden onları günlük aktiviteleri içerisinde gözlemlemek, çocuk hakkında bilgi toplamak adına gerekli veriler sağlar. Gözlemler; çocukların doğal ortamında, üzerinde çalıştıkları faaliyeti ya da oynadıkları oyunu bölmeden ve gözlem yapıldığından haberleri olmadan yapılmaktadır. Tutulan kayıtlar, gerekli görüldükçe bireysel görüşmelerde velilere aktarılmaktadır.

Bu sayfa en son 2015-10-10 13:42:23 tarihinde güncellenmiştir.