Okulda Bir Gün

1-Güne Merhaba

Çocuklarımızın tümü güne, okulumuzun ortak alanında yapılan güne Merhaba Toplantısı ile birbirlerine “Günaydın” diyerek başlarlar. Hep birlikte yapılan bu aktivitenin ardından çocuklarımız okulumuzun yemekhanesinde beslenme uzmanımızın kontrolünde hazırlanmış sabah kahvaltısı ile enerji ve güç toplarlar.

2- Günü Programlama ve Sorumluluk Çarkı

Okul öncesi eğitim çağındaki çocukların kendilerini güvende hissetmeleri ve hakim oldukları bir ortamda olduklarını bilmeleri bakımından gün içerisinde yapılacak etkinliklerin, resimli kartlarını uygun sıra ile dizmelerine fırsat tanınır. Böylece çocuk okuldaki gününü programlamış olur ve takibini yapar. Ayrıca seçilen bir çocuk, sınıf panosunda asılı olan sorumluluk panosuna resmini asar ve gün içinde takip etmek üzere bir sorumluluk seçer.

3-Öğle Yemeği

Çocuklarımız, okulumuzun yemekhanesinde, beslenme uzmanımızın, okul öncesi eğitim dönemindeki çocukların günlük kalori ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak hazırlamış olduğu ve özenle servis edilmiş öğle yemeklerini yerler.

4-Uyku ve Dinlenme Zamanı

Okulumuzun en küçük yaş gurubu olan 36-48 ay grubunda yer alan çocuklarımız için uyku, günü daha verimli yaşamaları ve en önemlisi de sağlıklı gelişmeleri açısından büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle öğle yemeğinin ardından bu grup öğrencilerimiz (36-48 ay) bir buçuk saat dinlenirler.

5-İkindi Kahvaltısı

Tüm gün boyunca  çeşitli etkinlikler yaparak yorulan öğrencilerimiz, günün kalan kısmı için enerji depolamak amacıyla saat 15.00 ‘da kendileri için hazırlanan, genellikle sevdikleri ve hafif besinlerden oluşan ikindi kahvaltısı için yemekhaneye giderler.

6- Bahçe Saati

Çocukların, temiz hava ve oksijen ihtiyacını karşılamak, büyük kas gelişimini desteklemek amacı ile mevsim koşullarına göre, 20 ila 40 dakika bahçemizde öğretmenlerimiz gözetiminde ve rehberliğinde serbest veya kurallı oyunlar oynamalarına fırsat verilir.

Bu sayfa en son 2015-10-10 14:23:25 tarihinde güncellenmiştir.