Moodle

Sayın Velilerimiz, Sevgili Öğrencilerimiz,

"Eğitime yapılan yatırım, insana yapılan yatırımdır." düşüncesinden hareketle her geçen gün teknolojik altyapısını güçlendiren Beykent Okulları, "MOODLE"(Öğrenme ve içerik yönetimi) adı verilen ülkemizde ve dünyada  saygın birçok eğitim kurumunun da kullandığı bu sistem ile değerli öğrencilerimize eğitim durumlarını detaylı bir şekilde inceleme ve düzenleme olanağını sunuyor. Eğitimin planlanmasında ve zevkli hale getirilmesinde önemli rol oynayan "MOODLE" ile çağın gereklerine uygun bir eğitim, değerli öğrencilerimizin de söz sahibi olduğu bir yapıda öğrencilerimize sunulmaktadır.

Bunun için yapman gereken, internet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan İstanbul Okulları için http://istanbulbeykentokullari.beykent.k12.tr/, Edirne Okulları için "http://moodleedirne.beykent.k12.tr",  sitesine bağlanarak, sana özel kullanıcı adı ve şifreyle sisteme girmektir. Ayrıca okulumuzun web sitesi "http://www.beykent.k12.tr" adresinde yer alan Moodle bağlantısından da ulaşabilirsin.

"MOODLE"ı güvenli bir şekilde kullanabilmen okul tarafından  size verilen kullanıcı adı ve parola ile giriş yapabilirsiniz. Moodle sistemine giriş işlemiyle ilgili görsel eğitim videosuna Tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Beykent Okulları Moodle’u ne amaçla kullanmaktadır?

• Öğretmenin sınıfta yaptığı dersi desteklemek,
  • Öğrencinin ders dışında istediği zamanda, istediği hızda çalışma yapmasını sağlamak,
  • Öğrenci-öğretmen, Öğrenci-öğrenci arasındaki iletişimi arttırarak dersin daha verimli hale gelmesini sağlamak,
  • Derslerle ilgili ödevlendirme çalışmaları yapmak,
  • İlköğretim ve lisede velinin öğrencinin çalışmasını takip etmesini sağlamak amacıyla kullanılmaktadır.

Moodle öğrenme platformu pek çok modülden oluşmaktadır. Bu modüller, kaynaklar (resources) ve etkinlikler (activities) olarak iki bölüme ayrılmıştır. Kaynak modülleri aracılığıyla öğretmen bir ders dökümanını word, pdf veya ppt olarak dersine aktarabilirken, bazen de bir internet sayfasının linkini dersine ekleyip öğrencilerinin incelemesini isteyebilir. Etkinlik modüllerine bir iki örnek verecek olursak öğretmenin bir ödev planlayıp bunu ‘ödev’ modülü aracılıyla almasını, ‘sınav’ modülü ile öğrencilerini sınav yapmasını örnek verebiliriz. Modüller arasında bulunan wiki, blog gibi sosyal iletişim araçları da öğrencilerin sosyal ortamda iş birliği yaparak eğitsel aktiviteler yapmalarına olanak sağlar.

Moodle sayesinde öğrenciler kendilerini sanal bir sınıf içerisinde hissedip diğer arkadaşlarıyla iş birliği yapabilirler. Öğretmen öğrencilere net hedefler koyup onların yaptıklarını değerlendirebilir. Öğrenciler, moodle aracılığıyla geribildirim alabilir, kendileri de eğitim süreci ve kaynaklarla ilgili düşündüklerini ‘forum’ veya ‘anket’ler aracılığıyla belirtebilirler. Öğretmen çeşitli modüller arasından öğrencilerin ihtiyaçlarına ve kapasitelerine uygun olanlarını seçip kullanabilir. Öğrenciler de derslerini kendi seviyelerine ve hızlarına uygun bir şekilde yapabilirler.

Bu sayfa en son 2015-10-12 13:15:17 tarihinde güncellenmiştir.