IB DİPLOMA PROGRAMI DANIŞMANLIK ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİ.
Edirne Beykent Okulları, öğrencilerine yeni ufuklar açmayı ve öğrencilerini iyi yetişmiş başarılı bireyler olarak mezun etmeyi hedefleyen bir eğitim kurumu olarak eğitim alanındaki faaliyetlerini istikrarlı bir şekilde sürdüyor.

2011-12 eğitim döneminde Uluslarası Bakalorya Organizasyonu’na (IBO) başvurarak lise düzeyinde çalışmaları başlatılan Diploma Programı, okulumuzun bu misyonunu gerçekleştirmek üzere attığı önemli adımlardan birisi olmuştur.

IB Diploma Programı, 16-19 yaş arasındaki öğrencileri kapsayan, onlara üniversiteye hazırlanmalarında önemli bir destek olan iki yıllık akademik bir programdır. Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenciler, mezun olurken kendilerine IBO tarafından verilen uluslararası geçerliliği olan IB Diploması ile hem yurt içinde hem de yurt dışında avantajlı şekilde üniversite okuma imkanı bulmaktadır.

Öğrencilerimiz için özellikle üniversiteye yerleşme döneminde bu uluslararası diplomaya sahip olmak büyük yarar sağlayacaktır. Bu anlamda Beykent Okulları, Diploma Programı çalışmalarına hızla devam etmektedir. 19-20 Aralık tarihinde IBO Diploma Programı danışmanlarından Eugene Stevelberg okulumuzu ziyaret etti ve çalışmalarımızı yerinde inceledi. Okul yönetimi ve öğretmeler ile görüşmeler yapan Stevelberg, programın üstünlüğü ile ilgili öğrenciler ile de görüştü. Bu görüşmelerden çok keyif aldığını belirten Stevelberg yeniden bir araya gelmek dileğiyle okulumuzdan ayrıldı.

Bu haber en son 2013-12-23 11:42:14 tarihinde güncellenmiştir.